Thursday, July 7, 2011

Καταρρίπτεται ο μύθος της «γυναίκας - κυνηγού»

Οι ερωτικές περιπέτειες της Ντέμι Μουρ ή της Μαντόνα, που αναζητούν και αποπλανούν νεότερους σε ηλικία συντρόφους, έχουν απασχολήσει κατά κόρον τις στήλες «κοινωνικού» περιεχομένου. Αλλά, σύμφωνα με έρευνα βρετανικού πανεπιστημίου, ο μύθος της «γυναίκας-κυνηγού» καταρρίπτεται. Τα φαινόμενα αυτά αφορούν σχεδόν αποκλειστικά το χώρο της show-biz και όχι τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους.

Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα του πανεπιστημίου του Cardiff, στην οποία συμμετείχαν 22.000 γυναίκες από 14 χώρες, οι οποίες χρησιμοποιούσαν το διαδίκτυο και τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, ο αριθμός των γυναικών που αναζητούσαν νεαρούς ως συντροφιά είναι πολύ περιορισμένος.

Στην πλειονότητα τους, και οι άνδρες και οι γυναίκες παραμένουν πολύ παραδοσιακοί, ιδίως όταν πρόκειται για το έτερο τους ήμισυ.

Για μια μακρόχρονη σχέση, η γυναίκα, κάθε ηλικίας και κάθε κοινωνικής προέλευσης, αναζητά κατά προτεραιότητα ένα άνδρα της ίδιας ηλικίας ή μεγαλύτερο από εκείνη, που μπορεί να της προσφέρει υλική και πνευματική ασφάλεια.

Ο άνδρας, από την άλλη, έλκεται περισσότερο από γυναίκες νεότερες σε ηλικία.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Ψυχολογίας, Δρ. Μικαέλ Νταν, επικεφαλής της έρευνας, το φαινόμενο της "γυναίκας-κυνηγού" που προτιμά νέους και ωραίους για συντρόφους της δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, είναι προϊόν της προβολής των μέσων μαζικής ενημέρωσης και δεν αντιστοιχεί με την εξέλιξη των σχέσεων ανδρών και γυναικών.

0 comments:

Post a Comment